LTS, Belgisch leverancier van CLT-panelen

CLT is geen bouwmateriaal als een ander, maar ook als je voor duurzaamheid kiest, moet je op zoek naar een leverancier. Neem dan zeker Laminated Timber Solutions (LTS) in overweging. We zijn een 100% Belgisch bedrijf, al meer dan 60 jaar betrouwbaar partner van aannemers en architecten én we beschikken behalve over een uitgebreide studiedienst tevens over een goed uitgeruste productie en bekwame montageteams. Eén partner voor het hele bouwtraject, voor CLT is dat cruciaal!

Alles onder één dak: meer dan enkel een leverancier van CLT

Meer dan bij traditionele bouwmethoden staat of valt een CLT-project met een goede communicatie tussen de verschillende partijen. Omdat CLT in grote mate prefab is, moet elk detail van het ontwerp op voorhand goed zijn doorgesproken zodat daarna alle stappen naadloos in elkaar kunnen overvloeien: al in de productie worden de panelen van de nodige uitsparingen voorzien voor ramen en deuren, stopcontacten en sleuven. Op de werf zelf hebben de montageploegen nauwelijks ruimte voor aanpassingen. Trouwens, om eventuele beschadiging van de panelen te voorkomen, wordt met het monteren maar beter niet getalmd. Hoe makkelijk is het dan dat bij LTS alles onder één dak zit.

Begeleiding van de bovenste plank

Elk materiaal heeft een eigen handleiding en die is geënt op zijn specifieke eigenschappen. Anders gezegd: met CLT kun je niet op dezelfde manier bouwen als met beton. Daar moet je in het ontwerp mee rekening houden, niet alleen om de sterkte en de stabiliteit van de constructie te waarborgen – dat spreekt vanzelf – maar ook om de kostprijs binnen te perken te houden. Een eenvoudig voorbeeld. Om zowel de kostprijs als de stabiliteit te optimaliseren, positioneer je dragende wanden zoveel mogelijk boven elkaar. Zo bestaat er een lijstje van basisprincipes die, als je ze volgt, min of meer garant staan voor een succesvol en betaalbaar CLT-project. Jammer genoeg heeft niet iedereen die regels in de vingers, tenslotte is CLT nog een relatief jong materiaal. Eigenlijk komt het neer op ervaring. Weet dat je met LTS professionele begeleiding in huis haalt.

Standaardafmetingen

Het klopt dat CLT de mogelijkheid biedt om te spelen met vormen en afmetingen. Alleen moet je je er goed bewust van zijn dat hoe meer je afwijkt van de standaardmaten, des te hoger de kostprijs zal zijn. Ook dat is een van die basisregels waarover eerder al sprake was. Hierbij een overzicht van onze standaarddiktes en -lagen.

Overzicht van de CLT producten

Laat je dan overtuigen door een paar van onze realisaties of neem contact met ons op. We kijken uit naar je telefoontje.

Wil je meer (technische) informatie over de esthetische eigenschappen van CLT?