Expertise

Laminated Timber Solutions, sinds 2018 de nieuwe naam voor Korlam, Lamcol en Buildinx, timmert al meer dan 60 jaar aan de weg. Door onze inzet, expertise, professionele aanpak en gedrevenheid berekenen, ontwerpen, produceren en monteren we de meest indrukwekkende houtconstructies. We zetten ons dagelijks meer dan 100% in voor al onze klanten.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen onze verschillende diensten en onze jarenlange expertise ondersteunen we onze klanten professioneel en voor de volle 100%.

Voorstudie

De ervaren ingenieurs van Laminated Timber Solutions bestuderen, samen met u, uw bouwproject. Zij staan in voor onder andere de prijscalculatie en de voorontwerpen. In nauwe samenwerking met de studiedienst wordt vervolgens een technisch en financieel sluitend voorstel aangereikt.

Studiedienst

De studiedienst is verantwoordelijk voor engineering van de bovenste plank. Het team van professionele en door de wol geverfde ingenieurs kunnen zich stuk voor stuk beroepen op een jarenlange ervaring.

 

Na een eerste goedkeuring van uw bouwproject, zet de studiedienst alle ontwerp- en uitvoeringstekeningen om met de meest moderne 3D-teken- en stabiliteitsprogramma’s.

Ontwerpteam

Heel wat architecten, aannemers, bouwheren en andere professionelen beschouwen Laminated Timber Solutions als een ervaren en betrouwbare partner voor hun bouwproject. Daar draagt het ontwerpteam aan bij. In termen van kostenefficiëntie en tijd, schakelen we voor onze klanten graag een versnelling hoger. 

Productie-unit

Laminated Timber Solutions beschikt over een state-of-the-art machinepark waarbij we met de grootste precisie duurzame bouwmaterialen produceren die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

 

De meest gebruikte houtsoorten binnen Laminated Timber Solutions voor de productie van gelijmd gelamelleerd hout zijn vuren en lariks. Het vurenhout wordt aangekocht bij zagerijen in heel Europa, zodat Laminated Timber Solutions een uitgebreide supply basis heeft voor het hout. Voor het lariks wordt ofwel gewerkt met inlandse productie alsook hout afkomstig uit Siberië. In samenspraak met de klant wordt de keuze gemaakt.

Montageteam

Ons eigen professioneel montageteam staat in voor de nauwgezette projectopbouw en opvolging. De werfleiders van Laminated Timber Solutions beschikken over jarenlange ervaring. Onze efficiëntie en expertise betekenen ook voor uw project een absolute meerwaarde!

 

U kan ook bij ons terecht voor de voorbereiding van transporten. Wij zorgen ervoor dat uw spanten, kolommen, vloer- en wandelementen perfect op hun bestemming geraken.