Gelijmde houtconstructies

Met gelijmd gelamelleerd hout (BLC), kruislaaghout (CLT), en Kielsteg biedt Laminated Timber Solutions drie duurzame producten voor de houtbouw. De gelamelleerde liggers en kolommen en massieve houtplaten vormen de basis voor dak-, vloer- en wandconstructies. Drie houtproducten met een eigen karakter en aparte toepassingen. Benieuwd hoe Laminated Timber Solutions uw project kan ondersteunen?

Voordelen van bouwen met gelamelleerd hout

Snel
CO2 Opslag
Esthetisch
Brandweerstand
Licht
Sterk

Bouwen met gelamelleerd hout is niet alleen een stabiele maar ook mooie oplossing voor uw bouwproject. De snelle montage biedt ook een kostenefficiënte oplossing. Ondanks wat velen vermoeden is bouwen met gelamelleerd hout zeer geschikt voor (middel)hoogbouw.

 

De droge bouwmethode, het geringe gewicht, de wind- en luchtdichte constructie en de geluidsarme montage maakt van gelamelleerd hout een zeer geliefd bouwmethode. 

Wat is de meerwaarde van Laminated Timber Solutions voor wie wil bouwen met gelamelleerd hout?

Producten in gelamelleerd hout

ICONEN_PRODUCT-03

Gelijmd gelamelleerd hout

BLC of Bois Lamellé-Collé is gelamelleerd hout waarbij de houten lamellen in één richting gelijmd worden. De houten spanten en kolommen vormen de basis voor de meest complexe dakconstructies.

ICONEN_PRODUCT-02

Kruislaaghout (CLT)

Kruislaaghout (CLT / Cross Laminated Timber)is opgebouwd uit houten lamellen, gekleefd in kruisvorm. De massieve stevigheid biedt aannemers, architecten en bouwheren een absolute meerwaarde bij de constructie van houten bouwprojecten. 

ICONEN_PRODUCT-01

Kielsteg

Kielsteg is een gepatenteerd houtenbouwelement. Dit innovatieve houtproduct is uitermate geschikt voor dak- en vloerelementen. De typerende honingraatstructuur van Kielsteg maakt het mogelijk om grote overspanningen te construeren.

ICONEN_LIGNATUR-04

Lignatur

Lignatur is de nieuwste telg in het gamma gelijmde houtconstructies. De plafond-, dak- en vloerelementen zijn opgebouwd uit volhouten vuren lamellen en beschikbaar als koker- en kanaalplaatelementen.

Op zoek naar een houten partner voor uw bouwproject?