16/10/2019

‘Perle’, ontworpen door DXA.ARCHI, is een appartementsgebouw met 17 passiefwoningen en een gemeenschappelijke ruimte, opgetrokken in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek. ‘Perle’ werd bekroond met de Green Solutions Award 2019 in de categorie duurzame gebouwen. Deze internationale award beloont architecturale en bouwkundige inspanningen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

02/07/2019

Laminated Timber Solutions is erg trots om, in samenwerking met het architectenbureau Art & Build en het ontwerpbureau Ney, dit innovatieve project, het houten paviljoen dat wordt gepresenteerd op de beurs Libramont 2019, te mogen realiseren. De montage wordt uitgevoerd met medewerking van Wallonie Bois.

22/03/2019

Op 4 maart ontving Laminated Timber Solutions (LTS) het goede nieuws: de houtbouwspecialist kreeg de bevestiging dat het een ‘cadwork award’ heeft gewonnen. Het innovatieve bedrijf kon de bezoekers op de Facebookpagina van cadwork overtuigen met een passief gebouw, volledig opgetrokken uit CLT (Cross Laminated Timber of kruislaaghout), bestaande uit 17 eenheden (duplexen en appartementen) en voorzien van een gemeenschappelijke ruimte. Het project in Molenbeek haalde het van tien andere inschrijvingen in de categorie ‘openbare gebouwen’.

21/03/2019

Kielsteg, het gepatenteerde houtbouwelement met zijn typerende honingraatstructuur, stelt sinds eind februari een milieuproductenverklaring (EPD) ter beschikking.

09/10/2018

Brussel verwacht bijna 10.000 studenten meer in 2025, de markt van de studentenhuisvestiging is dus in volle groei. Voor het project Woodskot met ruimte voor 91 studentenwoningen en een oppervlakte van 2500m², gelegen in de Rue Camuesel in Brussel, heeft de promotor BPI een duidelijke keuze gemaakt voor het gebruik van CLT. BPI werkt voor dit project samen met architectenbureau ARTER.

09/10/2018

Bijna 50 jaar na de opening was Delhaize in Reet aan vernieuwing toe. De nieuwbouw langs de A12 wordt volgens de bouwheer de meest moderne winkel met bijkomend afhaalpunt en bakkerij. Voor de houten dak structuur werd gekozen voor de houten gelamelleerde liggers van LTS met een lengte van 40 meter.

06/12/2017

Hout is een hernieuwbare grondstof. Bij de groei van de boom wordt CO2 uit de atmosfeer gehaald en opgeslagen in het hout. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal wordt die CO2 vastgelegd in de constructie.

05/12/2017

Laminated Timber Solutions  is in Charleroi gestart met de bouw van 2 appartementsblokken die kaderen in de ontwikkeling van een volledig ecologische wijk waar op termijn 600 wooneenheden komen. Beide gebouwen tellen elk 5 niveaus en worden in CLT (kruislagenhout) opgetrokken. Naast de CLT structuur realiseert Laminated Timber Solutions ook de wandisolatie en de houten gevelafwerking. De dragende structuur wordt gemonteerd aan een tempo van 1 verdieping per week.

05/12/2016

Laminated Timber Solutions (toen nog Korlam) verzorgt het gelamelleerde hout en al het CLT voor het hoogste houten gebouw van Nederland. In Amsterdam wordt de Patch 22 gebouwd, bestaande uit woon- en werkgedeeltes.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.