18/01/2021

CLT-handleiding van Laminated Timber Solutions integraal gebruikt door HOGENT om houtbouw professionals op te leiden

Het nieuwe jaar starten met goed nieuws is altijd fijn. Het departement Omgeving van HOGENT vroeg ons toelating om onze CLT-handleiding te gebruiken in de opleiding Houtbouwtechnologie. Uiteraard stemden we daar met veel plezier mee in. Voortaan delen we onze kennis dus met jonge, leergierige studenten houtbouw.

houttechnologie opleiding hogent

“Stin Van Ende, lector Houtbouwtechnologie aan HOGENT, is van opleiding professionele bachelor in de houttechnologie specifiek voor het vakgebied Houtskeletbouw. Zij nam het initiatief om de CLT-handleiding te downloaden op onze website. En zo ging de bal aan het rollen”, aldus Niko Bonnyns, managing director van Laminated Timber Solutions. “We waren blij met die interesse uit het hoger onderwijs. Meer mensen met een goede kennis over ons product en vakgebied kunnen we enkel maar toejuichen”.

Update cursus Houtbouwtechnologie

“Ik speelde al een eind met de idee om onze cursus Houtbouwtechnologie up te daten. De sector, de toepassingen, de producten evolueren mee. Mijn doel was om ook een significant deel aan CLT te wijden”, vervolgt lector Stin Van Ende. “Ik kwam op jullie CLT-handleiding uit en vond het direct een zeer interessant én compleet document”.

Vanaf dit academiejaar biedt HOGENT dan ook de CLT-handleiding van Laminated Timber Solutions integraal aan, aan de studenten Houtbouwtechnologie. Tijdens de lessen wordt dan dieper ingegaan op bepaalde deelaspecten aan de hand van de handleiding en de geüpdate cursus.

Wil ook jij je kennis van CLT bijspijkeren? Dan kan je de CLT-handleiding hier gratis downloaden.

Meer weten over de opleiding houttechnologie aan HOGENT? Klik hier.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.