10/12/2020

Innovatief project Libramont 2019

Laminated Timber Solutions is erg trots om, in samenwerking met het architectenbureau Art & Build en het ontwerpbureau Ney, dit innovatieve project, het houten paviljoen dat wordt gepresenteerd op de beurs Libramont 2019, te mogen realiseren. De montage wordt uitgevoerd met medewerking van Wallonie Bois.

De techniek ‘koud buigen’ van hout werd hiervoor gebruikt. Zorgvuldig gepositioneerde zaagsneden gemaakt op een CNC-machine geven het CLT 60 mm paneel de flexibiliteit om het te buigen terwijl het goede knikgedrag wordt gehandhaafd. De zaagsneden geven ook het esthetische aspect van de realisatie.

Bekijk het filmpje: https://www.tvlux.be/video/info/bertrix-une-structure-en-bois-emblematique-pour-demo-forest_32337.html

Het buigen van koud hout is omkeerbaar en verbruikt minder energie. Het valoriseert het gebruik van reststukken of materiaal aan het einde van de levenscyclus. Het ontwerp is op maat gemaakt, met een patroon en specifieke krommingen volgens de gewenste akoestische en esthetische kwaliteiten.

Dit innovatieve proces toont eens te meer de reikwijdte van de mogelijkheden die samenhangen met het gebruik van hout in de bouw.

Laminated Timber Solutions is de ervaren partner voor uw dragende houtstructuur opgetrokken in gelijmde houtconstructies. Wij berekenen, ontwerpen, produceren en monteren dragende houtstructuren voor de professionele markt.

Aannemers, architecten en bouwheren vertrouwen al meer dan 60 jaar op onze knowhow en ervaring. Dankzij onze expertise op het vlak van engineering, productie en montage bouwen we o.a. sportcomplexen, woonontwikkelingen en bedrijfsgebouwen die voldoen aan de hoogste eisen.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.