04/06/2018

Laminated Timber Solutions bouwt dakstructuur Bellewaerde Aquapark

Laminated Timber Solutions bouwt binnenkort de dakstructuur voor het nieuwe Bellewaerde Aquapark. Samen met hoofdaannemer Monument Vandekerckhove ging het familiepark van Bellewaerde op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner. LTS is dan ook uitermate trots deel te kunnen uitmaken van dit ambitieuze project. Met een prijskaartje van 17 miljoen euro is dit de grootste investering ooit van Bellewaerde.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.
image001.jpg

Voor hun nieuwe waterpark zochten de bouwheren een houtconstructie die aan tal van eisen moest voldoen. Enerzijds werd gezocht naar een warme uitstraling. Een houten dakstructuur draagt daartoe bij. Anderzijds moest de dakconstructie bestand zijn tegen stoffen zoals chloor.

 

Voor Bellewaerde Aquapark was het bovendien belangrijk om gebruik te maken van duurzame materialen. Doelstelling van Bellewaerde is om de impact op het milieu tot een minimum te herleiden. Voorbeeld hiervan is het waterrecuperatiesysteem en de waterfiltering. Ook daar sluit het verhaal van Laminated Timber Solutions naadloos op aan dankzij de houten dakstructuur.

 

De werken gingen in januari 2018 van start en zouden zo’n anderhalf jaar duren. Bellewaerde Aquapark gaat open in het voorjaar van 2019.