15/03/2021

Pôle Santé verenigt medische beroepen en een winkel in Farciennes

Een Pôle Santé zou je kunnen vergelijken met een soort groepspraktijk, gecombineerd met verschillende medische disciplines én een apotheek. In Farciennes trok Laminated Timber Solutions een gebouw op in CLT.

Strakke deadline

De klant had van in het begin de keuze gemaakt voor hout en koos in dit specifieke geval voor kruislaaghout (CLT). Een oplossing waarbij houten lamellen kruiselings verlijmd worden. Tijdsdruk speelde een belangrijke rol: een groot deel van het gebouw zou immers ingenomen worden door medische praktijken en de betrokken artsen moesten tegen een bepaalde datum de panden die ze toen huurden verlaten. Het voorstel van Laminated Timber Solutions kon binnen deze zeer strakke deadline gehaald worden.

In 3D zie je meer

De funderingswerken werden door een algemene aannemer uitgevoerd. Het is op die funderingen dat LTS de volledige houten constructie opgetrokken heeft. Maar niet voordat er eerst heel wat voorbereidend werk aan voorafgegaan is.

In een eerste fase werden de plannen van de architect via Cadwork-software omgezet in een 3D-voorstelling. Met die plannen in de hand werden verschillende vergaderingen belegd met de klant en de architect om alle mogelijke vragen en bedenkingen uit te klaren. Op een 3D-plan kom je namelijk meer dan eens tot de vaststelling dat een frame een centimeter of twee verschoven moet worden of dat er op bepaalde plaatsen conflicten ontstaan.

Geoliede machine

Eenmaal alles uitgeklaard was, belegden de verschillende partijen de vergaderingen rond de technieken. Alles wat met elektriciteit, sanitair, enz. te maken had, kwam aan bod, zodat de houtbouwspecialist alle boringen die in het atelier uitgevoerd moesten worden, optimaal kon voorbereiden.

En zo kwam men tot de definitieve uitvoeringsplannen die ze door de klant lieten goedkeuren, zodat ze aan de productie konden beginnen.

Zowel het transport als de werf zelf verliepen zonder grote moeilijkheden. De ervaren teams werkten als een geoliede machine en kweten zich perfect van hun taak. De bijzonderheid van het project zit hem vooral in de bestemming van het gebouw: een medisch centrum waar de patiënt geholpen wordt voor de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.