08/12/2020

Laminated Timber Solutions dingt mee naar felbegeerde Schrijnwerk Award

De Schrijnwerk Awards zijn een begrip voor alle actoren actief in de houtsector. Ieder jaar krijgt de redactie van het vakblad zo’n 60 à 70 dossiers te verwerken. Laminated Timber Solutions (LTS) dingt al enkele jaren mee naar de hoofdprijs en is telkens weer op de afspraak. Tot op heden hebben ze nog geen exemplaar in hun prijzenkast, maar met het project Woodskot zou het tij wel eens kunnen keren. Of ze ook effectief met een beeldje naar huis gaan, valt nog af te wachten.

De Schrijnwerk Awards: een vaste afspraak voor iedere houtspecialist

Met 15 edities achter de rug zijn de Schrijnwerk Awards aan hun 16de editie toe. Het vakblad Schrijnwerk, uitgegeven door Professional Media Group (PMG), bouwde het event uit tot een begrip bij schrijnwerkers, scholen en architecten.

Experts buigen zich over de verschillende dossiers

Elk jaar ontvangt de redactie van het vakblad meer dan 60 projecten. Deze worden gecategoriseerd volgens rubriek. De categorieën zijn: aluminium schrijnwerk, houtbouw, interieurelementen, totaalinterieur, schrijn- en timmerwerk en schoolprojecten.

Om de objectiviteit te bewaren, wordt voor elke editie een jury van experten samengesteld. Zij buigen zich, elke vanuit hun eigen vakgebied, per categorie over de verschillende inzendingen en beslissen op basis van een aantal specifieke parameters wie uiteindelijk met een award naar huis gaat. Laminated Timber Solutions hoopt met Woodskot een kandidaat-winnaar te hebben in de categorie houtbouw.

Uitreiking tijdens een avondvullend programma

Met de coronacrisis nog altijd niet bedwongen, is er voorlopig nog geen datum bekend van de gala-avond; het orgelpunt van de Schrijnwerk Awards. Het is nog afwachten hoe die avond er zal uitzien en hoe die precies georganiseerd zal worden. Toch weten we eind dit jaar wie uiteindelijk met de prijzen naar huis gaat.

Dossier Woodskot: het hoogste CLT-project in België

Als je de grootste, of in dit geval de hoogste hebt, dan val je sowieso op. Het dossier Woodskot is een prestigeproject, gedragen door verschillende bouwactoren. Oordeel zelf over deze casestudy.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.