08/12/2020

Kantoren Bâloise Assurances Luxemburg volledig uit hout opgetrokken

Wood Shapers en Laminated Timber Solutions: de perfecte tandem

In het Groothertogdom Luxemburg wordt het nieuwe kantoorgebouw van Bâloise Assurances opgetrokken. Hout zal er de hoofdrol spelen. Art & Build Architects wonnen met hun ontwerp de architectuurwedstrijd die IKO Real Estate en BPI Real Estate uitschreven, twee van de grootste vastgoedmakelaars in Luxemburg. De uitwerking van het houtaspect van dit prestigieuze kantoorgebouw is in handen van Wood Shapers en Laminated Timber Solutions (LTS).

Wood Shapers: een joint venture van CFE Contracting en BPI Real Estate

Wood Shapers is een joint venture van CFE Contracting en BPI Real Estate. De link tussen Laminated Timber Solutions en CFE? De CFE-groep heeft Groep Terryn in zijn portefeuille sinds 2010. Dat maakt dat Laminated Timber Solutions, die onder Groep Terryn valt, ook heel wat referenties deelt met Wood Shapers. Laatstgenoemde zet vooral in op duurzaamheid, innovatie en milieu. Deze aspecten vormen de corebusiness van de projectontwikkelaar. Wood Shapers draagt daarbij professionalisme en verantwoord bouwen hoog in het vaandel. LTS acteert als ‘preferred partner’. Het komt erop neer dat de houtbouwspecialist de productie van de houtbouwelementen voor tal van projecten voor zijn rekening neemt.

Het project Wooden: een referentie die kan tellen

Het nieuwe kantoorgebouw in Leudelange ‘Wooden’ is een lofzang voor houtbouw. Zowel extern als intern wordt het hout zichtbaar gelaten. CLT of Cross Laminated Timber zwaait er de plak. Een houten raamwerk met V-vormige lijnen, omringd door glas. De houten kolommen worden voorzien in BLC.

Bronnen:

  • Wood Shapers
  • BPI Real Estate
  • Art & Build Architects
Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.