15/12/2020

Het hoogste project in CLT van België: Woodskot

Brussel verwacht bijna 10.000 studenten meer in 2025, de markt van de studentenhuisvestiging is dus in volle groei. Voor het project Woodskot met ruimte voor 91 studentenwoningen en een oppervlakte van 2500m², gelegen in de Rue Camuesel in Brussel, heeft de promotor BPI een duidelijke keuze gemaakt voor het gebruik van CLT. BPI werkt voor dit project samen met architectenbureau ARTER.

Innovatief in België

Eenmaal de vergunning in orde, heeft XIOR, specialist in de huisvesting van studenten het project overgenomen van BPI, en voorziet een investering van ongeveer 10 Mio €.

Jacques Lefèvre, CEO de BPI stelt « Het feit dat we onmiddellijk na de ontvangst van de vergunning een koper hadden voor het volledige project, toont aan dat onze keuze om het gebouw in CLT te plannen de juiste keuze was. Deze technologie die snel groeit in de DACH landen is voor een project van deze schaal zeer innovatief in België. BPI zet dus duidelijk een nieuwe norm.”

De algemeen aannemer Cordeel heeft gekozen voor Laminated Timber Solutions als partner voor dit project.

Snelle oplevering

De timing is een werkelijke uitdaging, de funderingswerken starten in oktober 2018 , doelstelling is water en winddicht te zijn in februari 2019 (8 weken voor de plaatsing van de CLT panelen). Oplevering is gepland voor augustus 2019 zodat in september 2019 de eerste studenten hun intrek kunnen nemen.

Deze timing is enkel mogelijk dankzij de door Laminated Timber Solutions volledig uitgewerkte 3D-modellen, die de basis vormen voor de BIM aanpak in dit project. Dit laat zeer veel pre-fabricatie toe en het werken met standaard modules voor de technieken.

Blijf op de hoogte
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt er max. 1 per maand.