Overspanningsbereik en gewicht hout zijn doorslaggevend

Locatie: Tessenderlo

Jaar: 2016

Architect: Group Infrabo

Bouwheer: Hyundai Heavy Industries

hout_overspanningsbereik_economisch_project_ef8f813ca6dc0a804149e89e2d56ed45

In 2018 opende Hyundai Construction Equipment, een dochteronderneming van het Koreaans moederbedrijf Hyundai, het Europees hoofdkantoor in Tessenderlo. Laminated Timber Solutions stond in voor de fabricatie en de plaatsing van de vuren dakliggers voor de magazijnen, kantoren en trainingcenters. Daarnaast verzorgden ze de schuine gevelstructuur van de kantoren.

Economisch interessante oplossing

Bij logistieke gebouwen en magazijnen is het heel vaak de prijs die de doorslag geeft. De combinatie lichte daklast en grote overspanning maken de oplossingen die LTS implementeerde economisch zeer interessant. Al van bij het ontwerp was het duidelijk dat hout een groot deel zou gaan uitmaken van de gebouwenstructuur. De keuze viel op gelijmd gelamelleerd hout.

Grote serie liggers met hoog volume

Met 60 liggers van 30 meter, 12 van 24 meter en 6 liggers van 26 meter gaat het om een mooi project met een aanzienlijk volume. In het Europees hoofdkantoor is zo’n 730 kubieke meter aan vuren liggers geplaatst.

Snelheid van monteren is troef

Er zijn heel wat factoren die een rol spelen in het beslissingsproces. Naast het economische aspect, dat vaak op de eerste plaats komt, speelt uiteraard ook de snelheid van montage en oplevering mee. De klus was in 18 werkdagen geklaard.

Dit project in cijfers

731 m3

volume houtproducten

453.924 CO2

opslag

3.026.160 km

minder uitlaatgassen

504 huishoudens

minder elektriciteitsverbruik

18 werkdagen

constructieduur

Download de BLC handleiding

BLC is nog ongekend bij heel wat aannemers. Om deze kennis bij te spijkeren verzamelden we alle info in deze handleiding.