Restaurant BE-MINE in Beringen vertrouwt op LTS en Kielsteg

Locatie: Beringen

Jaar: 2018

Architect: UAU Collectiv

Bouwheer: YNK

Product: Kielsteg

 

restaurant_houten_dakwerk_kielsteg_2bdcecfb44654509df69e3542554153e (2)

De bruisende activiteit op de oude mijnsite BE-MINE in Beringen heeft een culinair staartje gekregen. Je dineert er met 360° zicht op de omgeving en een warm houten dak boven je hoofd.

Verleden en heden

Met een nieuw glazen bouwvolume en een herbestemming van het voormalige ophaalmachinegebouw heeft de Beringse koolmijn er een horecazaak bij. De opvallende architectuur van het nieuwe gebouw – dat de zaal en het sanitair omvat – is te danken aan de slanke staalbouw en het houten dakwerk, gerealiseerd door LTS. De uitkragingen aan weerszijden van de dakconstructie maken ook een overdekt terras mogelijk.

Houten dakstructuur inspireert

De houten dakstructuur van de reeds bestaande commerciële winkelruimtes was directe inspiratie voor het nieuwbouw volume. Ook hier koos de architect voor een uitvoering in Kielstegstructuur. Het resultaat: een uitzonderlijk sterk modulair dakpaneel dat tot 27 meter overbrugt.

LTS maakt hoge technische eisen waar

Bouwheer YNK streefde van bij de start naar een sterk imago voor het restaurant. “Esthetisch waren de eisen hoog”, beaamt Director Dieter Penninck van LTS. “Dankzij de gesmaakte uitstraling van het winkelgedeelte was de keuze voor de Kielstegtechniek snel gemaakt. De houtstructuur blijft onderaan zichtbaar. Dat brengt natuurlijke warmte in het lichtrijke gebouw.”

Dit project in cijfers

594 m3

volume houtproducten

368.852 CO2

opslag

2.459.013 km

minder uitlaatgassen

409 huishoudens

minder elektriciteitsverbruik

4 werkdagen

constructieduur

Download het Kielsteg Workbook

Kielsteg is meer dan het ontdekken waard. Een veelzijdig product wat van pas kan komen bij uw toekomstige producten. Dit boek is in het Engels.