Realisaties

Een sporthal als een houten schuur

Locatie: Wuustwezel

Jaar: 2018

Architect: Polo Architecten

Bouwheer: Gemeente Wuustwezel

 

Gooreind, een deelgemeente van Wuustwezel, is de trotse bezitter van een gloednieuwe sporthal. Haast het volledige gebouw is opgebouwd in houtstructuren. Van spant tot wand.

Dominant hout

Ook al was er een officiële eerstesteenlegging: in de sporthal van Gooreind is er amper een steen zichtbaar. Hout domineert de look en de uitstraling van het gebouw, met dank aan de visie van Polo Architecten en het snelle denkwerk met uitvoering van Laminated Timber Solutions.

Een snelle en doordachte oplossing

Snel denkwerk, zeg je? Jawel, want tijden de studie bleek dat de voorziene spanten te duur werden geproportioneerd. De voorziene dubbele kolom met enkele ligger maakte zo op het nippertje plaats voor een betere oplossing: drie kolommen met dubbele liggers. Een oplossing waarmee de ingenieurs van Laminated Timber Solutions mee voor de dag kwamen.

Hout als natuurlijke inspiratie

Een openbare sporthal in een weids landschap vraagt om een passende architectuur. De vorm en afwerking van het sportcomplex refereren naar de houten schuren die er het panorama sieren. Zowel binnen als buiten speelt hout de hoofdrol. LTS ontwierp, produceerde en installeerde zowel de houten draagstructuren, houten portaal als houten wandpanelen tussen de beuken.

Dit project in cijfers

200 m3

volume houtproducten

124.000 CO2

opslag

828.000 km

minder uitlaatgassen

137 huishoudens

minder elektriciteitsverbruik

12 werkdagen

constructieduur

Benieuwd hoe we uw project op poten kunnen zetten?