Mooiste zwembad ter wereld in Amsterdam

Locatie: Amsterdam (B)

Jaar: 2014

Architect: De Architekten Cie

Bouwheer: Gemeente Amsterdam

test

De Architekten Cie. is een full service architectenbureau dat erin slaagde om het mooiste zwembad ter wereld te ontwerpen. Die prijs viel hen in 2016 te beurt met het ontwerp en de uitvoering van het Noorderparkbad in Amsterdam. Het gebruik van gelijmd gelamelleerd hout heeft ongetwijfeld mee een rol gespeeld in de beoordeling.

Rasterstructuur

Het dak werd volgens een rasterstructuur opgebouwd, tussen stalen hoofdliggers.

In een zwembadmilieu moeten de toegepaste materialen voldoende beschermd zijn tegen de dampen van het chloor dat in het water aanwezig is. Voor hout is dat een koud kunstje, het staal moest hier een specifieke behandeling ondergaan.

Onzichtbaar verbinden

Om de titel van mooiste zwembad ter wereld in de wacht te slepen, zal het u niet verwonderen dat er heel wat aandacht is gegaan naar esthetiek. De metalen verbindingen en/of koppelingen zijn allemaal onzichtbaar in het hout ingewerkt.

Referentie die kan tellen

Dat LTS de dakstructuur heeft gemaakt en geplaatst, staat mooi op het cv. Meegewerkt aan de totstandkoming van het mooiste zwembad ter wereld: het is een referentie die kan tellen.

Dit project in cijfers

153 m3

volume houtproducten

95.007 CO2

opslag

633.380 km

minder uitlaatgassen

105 huishoudens

minder elektriciteitsverbruik

- werkdagen

constructieduur

Download de BLC handleiding

BLC is nog ongekend bij heel wat aannemers. Om deze kennis bij te spijkeren verzamelden we alle info in deze handleiding.